Ingrid Scheijven loopbaan- en leiderschapscoach. Ingrid begeleidt professionals die op zoek zijn naar meer voldoening, vrijheid en balans in hun werk en leven. 

Met welke vragen kun je terecht?
Je kunt bij De Groeizaak aan de slag met onderstaande vragen:

 • Hoe neem ik mijn medewerkers mee in de verandering?
 • Wat is mijn eigen stijl als professional of leider?
 • Hoe kan ik mijn prestaties verbeteren?
 • Ik ervaar geen verdere groei (meer) en wil me wél verder ontwikkelen.
 • Ik wil beter leren communiceren.
 • Hoe kan ik in mijn werk- en / of relaties beter met situaties omgaan?
 • Ik wil leren omgaan met stress en werkdruk.
 • Hoe kan ik mijn kracht effectief inzetten of trainen?
 • Hoe kan ik mijn inlevingsvermogen verder ontwikkelen?
 • Hoe kan ik me minder geremd voelen?
 • Hoe bevrijd ik mezelf van die belemmerende patronen?
 • Hoe krijg ik meer balans en rust in mijn leven?
 • Ik wil mijn grenzen beter kunnen aangeven.

Met welke klachten kun je terecht?
Je kunt bij De Groeizaak aan de slag met onderstaande klachten:

 • Burnout en overbelasting
 • Stress en spanningsklachten
 • Problemen bij het maken van contact
 • Assertiviteitsvragen

Of je nu vastloopt of preventief wilt werken het is mogelijk vanuit beide vertrekpunten te starten.

 

Testimonials

Ik ben altijd weer opgelucht na onze gesprekken en ben blij dat ik de stap heb gezet. Ik heb het gevoel dat er een klik met je is. Je bent niet zweverig en de oefeningen helpen me.

— Jurist

Ik ga altijd weer met antwoorden naar huis en kan dan weer verder.

— Medisch Specialist

Ingrid weet goed te verwoorden waarop ik me kan ontwikkelen. Ik kan nu eindelijk gericht met mijn ontwikkel-vragen aan de slag.

— Consultant

Ingrid beheerst de kunst iemand tegelijk stevig en steunend met aandacht te begeleiden. Via het lichaam werken heb ik ervaren als een verruimend. Ik doe namelijk al zoveel in mijn hoofd.

— ICT Specialist

Wat mij erg aanspreekt is dat je concept een koppeling maakt tussen de ‘knobbels in het hoofd’ en de lichaamstaal. En ik vind de benadering/methode zeer treffend voor de analyse en de aanpak van ‘het probleem’. Volgens mij vermijd je zo het eindeloos ‘psychologiseren’ van de vraag en blijft de persoon niet in zijn/haar hoofd zitten.

— Programmanager executive leergang

Ik begrijp nu dat mijn C.V. sterk vanuit mijzelf geschreven was. Na sparren, concrete tips en review werd ik direct uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
Het gesprek zelf hebben we ook voorbereid. Als professional vind ik het soms lastig vanuit de ogen van een manager naar mezelf te kijken. Ingrid begeleidde me hierin op een concrete en respectvolle manier.

— Programmanager ICT

De coaching heeft enorm bijgedragen in het bereiken van mijn doelen, vooral de positieve insteek. Ik weet beter wie ik ben, wat mijn kracht is en wat ik belangrijk vind. En wat dat betekent voor het werk dat ik wil doen.

— Junior consultant

Iedereen kan zich coach of trainer noemen. Waarom steekt Ingrid hier bovenuit? Ingrid heeft ruime kennis en ervaring als organisatiekundige, manager en (psycho) therapeut. Die combinatie zorgt ervoor dat Ingrid ontzettend goed aansluit op ‘beide werelden’.
Ingrid is altijd in beweging, is gedreven en nieuwsgierig. Ze heeft een uitgebreide methodische en theoretische bagage, die ze uitstekend met elkaar verbindt en op maat inzet.
Tot slot gaat Ingrid doelgericht te werk: ze is scherp in het maken van een analyse, doortastend, betrokken en zet mensen op een positieve manier in beweging.

— Femke Ponsioen, LinkedIn

De coaching heeft mij veel opgeleverd. In tegenstelling tot eerdere cursussen, waarbij in op rationeel vlak iets geleerd had, heb ik me in het coachingstraject vooral kunnen ontwikkelen doordat ik me een paar zaken echt eigen heb kunnen maken. Een innerlijke ontwikkeling, met voor mij als resultaat dat ik meer zelfvertrouwen heb opgebouwd om mezelf steviger te positioneren en daarmee meer invloed uit te kunnen oefenen.

— Programmamanager Universiteit

‘Ingrid beschikt over de bijzondere combinatie van zowel coaching, lichaamsgerichte therapie als praktijkkennis van mijn werkveld. Zij heeft mij begeleid in het loslaten van mijn oude baan en het vinden van en beginnen in mijn nieuwe. Dankzij het coachingstraject heb ik oude (bijvoorbeeld stress gerelateerde) patronen kunnen loslaten. Mede dankzij haar begeleiding heb ik mij verder persoonlijk kunnen ontwikkelen. Ze heeft me praktische modellen en handvatten aangereikt. Het werkelijk doorleven en toepassen daarvan helpt mij om scherp te blijven. Daarmee heeft Ingrid een onuitwisbare positieve invloed op mijn leven gehad.’

— Projectmanager Zorginstelling

Ingrid is zeer professioneel, erg prettig in de omgang, weet de vinger op de zere plek te leggen, en biedt vervolgens een concrete handreiking of opdracht. Ze communiceert heel prettig open en direct, en heeft een groot inlevingsvermogen. Ze oordeelt niet, en benadert de zaken positief, wat zijn weerslag heeft op je eigen gevoel.

— Ontwikkelingspsycholoog

Ik vond de coaching heel prettig, om buiten je werkgever in vertrouwen met iemand te kunnen praten. Ingrid heeft mij met humor en geduld steeds terug bij mijzelf gebracht. Ik heb de neiging om erg in mijn hoofd te zitten en heb haar daarom ook uitgekozen. Ze heeft een bredere en ‘integrale’ aanpak, dus niet alleen het praten, maar ook aandacht voor je lichaam: wat gebeurt er?

— Directie Secretaris

Ik heb mezelf uitgedaagd door direct na mijn studie mijn eigen bedrijf te starten. Ingrid heeft mij begeleid naar het ondernemerschap. En dat is gelukt. Ze heeft me bewust gemaakt van mijn sterke en minder sterke punten en hoe ik die kan inzetten. Zonder Ingrid had ik nooit zover kunnen komen en ik kan met trots zeggen dat mijn bedrijf al flink aan het groeien is!

— Ondernemer marketing en design

I recommend Ingrid because the coaching helped me a lot. Before the career counseling I was not aware of my qualities and I didn’t know which kind of job to pursue after my PhD. After ending the counseling sessions, I was ready to face a job interview, I knew how to give examples of my skills, my CV was ready, I could make
a motivation letter and search for jobs in internet. The results are really good because I received the help I needed that here at the University nobody could give me.

— PhD candidate

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding. Ingrid is een prettige persoonlijkheid en zeer kundig : de sessies zijn goed voorbereid en de bespreking van de oefeningen is uitgebreid en passend. Haar ervaring in de management en de commerciële wereld geeft een breder perspectief op carrièremogelijkheden. Ik ben mij nu bewuster van mijn waarden en mijn persoonlijke kwaliteiten. Ik heb veel handvatten gekregen om met meer rust en overtuiging mezelf te kunnen presenteren.

— Onderzoeker

Ingrid is een zeer goede coach. Het lijkt wel of ze alles onthoudt wat je verteld hebt. Je kunt met haar zowel de “harde” als “zachte” zaken bespreken. Aan de hand van casuïstiek heb ik geleerd rustig worden in stressvolle situaties. Ik kan hier weer vanuit mijn kwaliteiten en kansen op een positieve manier over te denken.

— Beleidsmedewerker

Ingrid has a unique training approach. The connection between the body and the mind in the context of a professional setting is really unique. I have taken communication courses but I never experienced these aspects being combined. I really appreciated that. I can apply this at work to change how I’m feeling or my communication partner is responding. I definitely feel that I learned how to be conscious of, and control my breathing and posture to make myself feel more secure/confident/calm and improve my impacted influence.

— Assistant professor

Ik heb heel veel geleerd in de training. De tools en technieken zijn direct toepasbaar. Ingrid is een fijne, rustige persoon die goed luistert, alles goed heeft voorbereid en ook mogelijkheden biedt aan de groep om zaken extra te oefenen, als daar behoefte aan is. De training is/lijkt daardoor op maat gemaakt.

— Strategisch HR Adviseur

Nu ik dit schrijf valt me op dat jij echt de eigenschappen en vaardigheden hebt die ik al die jaren zo gemist heb. Daarom klikte het zo goed. Dank voor alle belangrijke inzichten die je me hebt gegeven!

— Onderzoeker / Universitair Docent

Ik beveel Ingrid zonder enige twijfel aan. De begeleiding bij de loopbaan oriëntatie heb ik als erg prettig ervaren. Haar positieve aanpak is heel erg prettig. Verder denkt ze actief mee. Ik heb duidelijk voor ogen waar ik naar toe wil in mijn loopbaan, de sector, organisatie en het type functie.

— Projectmanager

Het coachingstraject onder begeleiding van Ingrid heeft een verbluffende uitwerking gehad op deze bèta. Mijn kinderen zeggen zelfs dat ik persoonlijk gegroeid ben! Het startte als begeleiding naar een nieuwe baan en ontwikkelde gaandeweg naar persoonlijke groei. Het lijkt of je met een geïnteresseerde collega praat; enthousiasmerend en positief. Bij de begeleiding van de oefeningen ontpopt Ingrid haar therapeutische kennis, kracht en inlevingsvermogen. Met veel geduld en vertrouwen heeft ze me geholpen meer mijn gevoel te gaan beleven en belemmeringen te trotseren. Wat een verrijking van mijn leven! Dankjewel!

— Programmamanager / Onderzoeker

Het coachingstraject heeft mij heel veel inzicht geboden in wat ik nu en in de toekomst wil. Ik weet veel beter waar mijn kwaliteiten liggen en welke kant ik op wil. Ingrid is ontzettend betrokken, praktisch en to-the-point. Ingrid heeft perfect ingeschat waar ik behoefte aan had en de begeleiding was professioneel doch persoonlijk. Ik vond Ingrid erg helder en kordaat. Veel praktische tips en adviezen. Ik vond het erg inspirerend om met haar naar mezelf en mijn loopbaan te kijken. Ik heb echt veel aan dit traject gehad en raad haar zeker aan.

— PhD candidate

Ik heb door de coaching een verbeterde grip en perspectief op mijn loopbaan en hoe om te gaan met de mogelijkheden in mijn carrièrepad. Ik had het volgens mij niet beter kunnen treffen met Ingrid. Ze is behulpzaam, betrouwbaar en deskundig. Ze heeft me in gesprekken geholpen meer inzicht en vertrouwen te krijgen. Daarnaast kwam ze op de juiste momenten met praktische ondersteuning, zoals oefeningen e.d.. Daardoor kreeg ik het gevoel dat ik centraal stond, en heeft ze het traject op mij toegesneden.
Ik zou anderen Ingrid aanraden wanneer zij op zoek zijn naar een persoonlijke benadering, deskundigheid op het gebied van persoonlijk leiderschap, ‘hands-on’ mentaliteit en motiverende gesprekken / activiteiten.

— Beleidsmedewerker universiteit

Ingrid heeft verstand van zaken, is professioneel en put uit een breed scala aan tools, informatie en ervaring. In haar stijl geeft zij ruimte en tijd om de kwartjes te laten vallen. Ze daagt je uit zelf verantwoordelijkheid te (kunnen) nemen. Ze stuurt subtiel bij op een inspirerende manier. Hierbij laat ze ook zichzelf zien en maakt het persoonlijk en daarmee veilig. Dankzij de begeleidde oefeningen lichaamswerk brengt ze rust en balans in het beslissingsproces.
Op basis van inzicht in wat ik belangrijk vind ik mijn werk en hoe je dit kunt inzetten en terugvinden in je werk heb ik een goed beeld gekregen van mogelijke nieuwe branches en banen. Ingrid heeft mij geholpen dit verder af te bakenen. Ingrid heeft mij begeleid in het kritisch onderzoeken van mijn keuze voor een carièrre-switch waardoor ik met beide benen op de grond en stevig de eerste stappen heb kunnen zetten in dit traject. Twijfels en onzekerheden worden met Ingrid niet uit de weg gegaan en gronding onderzocht met behulp van ‘lichaamswerk’. Dankzij haar doortastendheid was in het traject ruimte om ook de eerste sollicitatiestappen samen voor te bereiden en tot een goed resultaat te brengen. Bij de start van het traject had ik ook nog enige boosheid en frustratie te verwerken. Ook daar was tijd en aandacht voor dit te laten ‘oplossen’ en daarmee ruimte te creëren om te focussen op te toekomst in plaats van het verleden.
Ik beveel Ingrid aan vanwege haar ervaring, persoonlijkheid en subtiele doortastendheid.
Daarnaast heeft Ingrid een prettige werkomgeving gecreëerd waarin je je direct welkom en rustig voelt, ze is erg gastvrij en stelt je gelijk op je gemak.

— Adviseur

Fijne begeleiding, heel toegespitst op wat er op dat moment nodig is. Ingrid is een prettige coach, rustig en observerend, voelt goed aan waar op dat moment behoefte ligt, en helpt met stapjes klein en behapbaar maken. Ze reikt interessante materialen aan, en ook vond ik het interessant om af en toe iets te horen over haar eigen ervaringen uit de praktijk. Het resultaat is dat ik me rustiger voel en, duidelijke handvatten heb om richting te geven en ruimte/tijd te creëren om aan te voelen wat ik zelf belangrijk vind. Ik kan meer bij eigen gevoel blijven en heb concrete oefeningen om daar bij terug te komen. Daarnaast heb ik inzicht in in mijn kwaliteiten en valkuilen en kan ik zaken buiten mijn invloedssfeer beter loslaten. Ik kan mijn werk beter vanuit mijn eigen idee/insteek uitvoeren.

— PhD candidate

Doel van de coaching was ondersteuning bij het zoeken naar andere functie en eventueel begeleiding in de eerste stappen van de nieuwe functie. Ik heb een andere functie gevonden en daarin een goede start gemaakt.
Ingrid is een goede coach, ook omdat zij zelf ervaring heeft bij gemeente als politieke organisatie. De begeleiding was heel goed. Gericht op het zakelijke maar met ruimte voor het persoonlijke. Ik zou haar zeker aanraden. Voor zakelijk en professionele aangelegenheden en voor inzicht in je eigen houding en gedrag.
De flexibiliteit van Ingrid is fijn. Ze is nauwgezet en voorbereid op de sessies.

— Programmadirecteur

Ingrid helpt je zaken te doorzien en met een andere bril te bekijken. “Waarom reageer je op een bepaalde manier in een bepaalde situatie? Zij heeft ook goed inzicht in hoe een organisatie werkt. Haar aanpak is gestructureerd en ze stimuleert je ook keuzes te maken.
Het resultaat van het traject is dat ik meer rust ervaar en een beter inzicht in mijn krachten en talenten heb. Ik heb een duidelijker beeld van mijn wensen op het gebied van mijn loopbaan. En een volgende stap in mijn loopbaan gezet!

— Manager marketing en communicatie

ik vond Ingrid een prettige gespreks- en sparringspartner in mijn proces. Ze kent mijn werkveld goed en geeft ruimte en vertrouwen om je verhaal te kunnen doen, zodat je in een veilige ruimte daarmee verder aan de slag kunt. Vanuit een positieve benadering stimuleert ze je om verder te denken, met aandacht voor hoofd en hart. Er was altijd aandacht voor wat er bij mij als persoon past. Het coachingstraject heeft me daardoor zowel veel concrete tips en ideeën gegeven om mee naar de werkvloer te nemen, maar ook het vertrouwen dat nodig is om de plannen te gaan uitvoeren.

— Programmacoordinator

Ingrid is iemand die goed kan luisteren en uit mijn (soms wat warrige) verhaal feilloos de belangrijkste punten in eigen woorden kan samenvatten, waardoor je je erg begrepen voelt. Ze is deskundig in de werkvormen en theorieën die ze aanhaalt. Ik had niet het gevoel dat ze een ‘riedeltje’ afdraait (een vaststaand traject met altijd dezelfde volgorde van oefeningen en gespreksonderwerpen) maar ze biedt maatwerk: als er bijvoorbeeld iets ter sprake kwam dat even afweek van het hoofdonderwerp had ze ook dan een werkvorm of inzicht paraat dat me verder hielp. De oorspronkelijke coachvraag die ik met mijn leidinggevende had voorbesproken, bleek in het intakegesprek met Ingrid helemaal niet het ‘probleem’ te zijn. Ze heeft me geholpen de coachvraag om te vormen tot een veel urgenter en beter passend traject, waarbij ik wél de knelpunten kon aanpakken en wat me zeker verder heeft geholpen.
Ze is een fijne gesprekspartner, luisteraar en begeleider. Ook de locatie en sfeer van haar kantoor helpt daarbij.

— Projectmanager

Ik wilde met de coaching onderzoeken in welke richting ik mijn loopbaan wilde ontwikkelen. Daarnaast zocht ik ondersteuning bij het ontwikkelen van een aanpak om hierin concrete stappen te kunnen zetten.
Door de loopbaan coaching heb ik ontdekt waar ik echt goed in ben, wat mijn wensen omtrent mijn werkleven/priveleven en heb ik een nieuwe baan gevonden die aansloot bij mijn wensen. Ingrid heeft mij heel erg geprikkeld en mijn ontwikkeling gestimuleerd. Ik vond het ook heel fijn dat ze me op praktisch gebied (e.g. welke bedrijven zijn interessant?) heeft geholpen. Het geeft zoveel duidelijkheid en rust als je niet weet welke kant op je wil.

— Adviseur Learning & Development

Ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik heb anders leren kijken naar situaties. Ik ben niet langer een speelbal van de chaotische werkomgeving, maar ik heb nu duidelijke ankers om mijzelf hiervoor te beschermen. Technieken geleerd wat bij mij hoort en wat niet, en het ‘wegmanagen’ en ‘terugduwen’ van taken die niet voor mij zijn. Prioriteiten stellen en het plannen hiervan. En dat ik als creatief af en toe uit mijn hoofd moet komen en goed moet aarden. Er gebeurde genoeg op mijn werk om de geleerde kennis meteen toe te passen. Ik voelde me gesterkt door voorbesprekingen van sommige situaties, en hierdoor veel vaker de confrontatie opgezocht in plaats van passief af te wachten welke kant het op zou gaan of dat het misschien zou overwaaien. De creatieve opdrachten pasten erg goed bij mij. Ik vond het makkelijker om een metafoor te vinden voor mijn gevoel of probleem dan dat ik hier de juiste woorden of uitleg voor kon geven. En jij begreep ze op zo’n manier dat we hier uiteindelijk wel bij konden komen.

— Social Media & Designer

Ik raad iedereen een coach aan en zeker als dat Ingrid is. Met haar aanpak krijg je de tools om je eigen handelen en gevoelens waaruit dit gedrag voortkomt te onderzoeken. Ingrid is heel professioneel en is bereid om ‘all the way’ te gaan en geeft het vertrouwen om tot de kern te komen. Dat lijken eenvoudige woorden, maar een coach en client zijn beide mensen en ik denk dat dergelijke momenten ook veel kunnen vragen van een coach. Het resultaat van het coachingstraject is beter begrip van mijn eigen handelen (sturen en communiceren), dat voortkomt uit ingesleten patronen en ontwikkeld zelfbeeld. De ingesleten patronen zijn onderzocht, herkend en ‘doorvoeld’. Mijn zelfbeeld is scherper geworden en geeft me meer kracht en lef om te zijn wie ik ben. De oefeningen pas ik ook buiten de sessies toe om beter te voelen en begrijpen wat me bezielt.

— Programmamanager Samenwerkingsorganisatie Onderwijs

Mijn doel met het traject was tegen het licht houden van mijn competenties, proberen meer buiten vastgeroeste lijnen te kijken en meer perspectief te creëren in mijn eigen vastgeroeste ideeën. Het resultaat is dat ik een beter en ruimer beeld heb gekregen van mijn competenties en eigenschappen en deze meer ben gaan waarderen. Daarnaast heb ik ook gewerkt aan het mezelf, mijn geschiedenis en heb geleerd deze opnieuw te waarderen. Dat geeft een gevoel van ruimte en dat is heel prettig. Ingrid is in mijn ogen zeer competent. Ze luistert heel goed, is betrouwbaar en begrijpt goed waar je behoefte ligt. De oefeningen zijn erg goed toepasbaar op mijn situatie en kon ik direct gebruiken.

— Medewerker onderwijsorganisatie

Ik wilde graag inzicht krijgen in blokkades die mijn carrière kansen in de weg staan. Het resultaat van het traject is dat ik beter inzicht heb in waar mijn angsten voor het onbekende vandaan komen en hoe ik praktisch stappen kan maken zonder dat het “te groot” wordt. Ben erg blij met deze mogelijkheid die mijn werkgever heeft geboden en de begeleiding van Ingrid. 
Ik raad haar zeker aan voor managers of consultants.

— Consultant Informatie Management

Mijn doel met het traject was om er weer achter te komen wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil, en zo weer beter in mijn vel te komen zitten en daarmee eindelijk een nieuwe baan te kunnen vinden. Door de gesprekken heb ik weer helder gekregen waar mijn interesses liggen, wat mijn sterke en zwakke punten zijn. Dat heeft mij ontzettend geholpen met het vinden van een nieuwe baan. Ook was het heel fijn dat ik over mijn burnout-verschijnselen kon praten. Daarnaast was het ook fijn om mijn vervelende ervaringen te kunnen delen met een objectief persoon. Ik ben ontzettend tevreden met het resultaat. Ik ging eigenlijk enigszins met de moed der wanhoop het traject in, maar ik heb er meer aan gehad dan ik voor mogelijk had gehouden. Ingrid past goed bij mijn pragmatische persoonlijkheid en haar oefeningen hebben me goed op weg geholpen. Ook de gesprekken heb ik als erg fijn ervaren, ik voelde me erg veilig bij haar. De oefeningen en gesprekken sloten goed aan op mijn situatie en hebben me goed op weg geholpen met solliciteren. Het was fijn om met Ingrid in gesprek te gaan. Ze creëert een veilige situatie waarin we goed over zulke persoonlijke onderwerpen konden praten, hoe moeilijk dat soms ook was. Ik raad Ingrid zeer aan! Ik heb er echt veel aan gehad, terwijl ik dat van tevoren niet per se had verwacht. Als je er zelf als persoon voor open staat en bereid bent het werk te doen, kun je veel uit het traject halen.

— Adviseur Learning & Development

Ingrid is een erg fijn persoon die de deelnemers op hun gemak stelt. Ze luistert goed, stelt scherpe vragen en dringt zo tot de kern van de vragen/problemen uit de groep. Daarnaast waren de trainingen gestructureerd en interactief opgebouwd

— Deelnemer training persoonlijk leiderschap

Goed gevoel voor emotie, kennis en kunde niveau optimaal. En een prettige persoonlijkheid die je veilig laat voelen.

— Deelnemer training persoonlijk leiderschap

Prettige interactie in de groep en de trainer pakt dit goed op

— Deelnemer training persoonlijk leiderschap

Thank you for all your help in our sessions. Through working with you I have truly come to have a much better understanding of myself. I will surely take what I’ve learned from our sessions in the years to come.

— Career change trajectory, PhD Researcher

Een nieuwe baan zoeken in coronatijd was niet makkelijk, maar het is gelukt! Mijn nieuwe baan is de perfecte combinatie. Heel erg bedankt voor de begeleiding. Het heeft mij heel erg geholpen om inzicht te krijgen in mijn drijfveren en meer vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen.

— Preventiefunctionaris GGZ

Beter inzicht krijgen in de eigen kwaliteiten en daardoor meer plezier en uitdaging uit het werk halen.
Ik heb een nieuwe functie ontwikkeld die ik sinds september 2019 uitvoer.
Ik ben zeer tevreden over het traject en de begeleiding en raad Ingrid absoluut aan voor professionals die hun eigen kwaliteiten willen ontdekken en daar actief mee aan de slag willen gaan. Ik heb veel geleerd van dit loopbaantraject en het heeft bijgedragen aan een mooie ontwikkeling in mijn carrière. Ik heb zelf een nieuwe functie ontwikkeld die ik nu uitvoer. Zeer tevreden!

— Adviseur onderwijsinnovatie

Mijn doel was te werken aan besluitvorming. Ik was ‘vastlopen’ in mijn werk, en bespreken wat ik na mijn PhD wil. Ik ben zeer tevreden over het resultaat!
Ik heb inzicht gekregen in de manier waarop ik werk, en in wat mijn sterke punten zijn en hoe ik dit kan toepassen, in mijn huidige werk én op mijn zoektocht naar een volgende baan. De (langere) duur tussen de afspraken was fijn, omdat er dan tussendoor ook echt dingen veranderen, en je daardoor meer te bepreken hebt en tijd hebt om de coaching toe te passen. Zeer deskundige coach, met positieve inbreng tijdens de sessies. Ik denk dat iedereen die er even doorheen zit qua werk en/of niet weet welke richting op te zoeken voor een volgende stap in zijn/haar loopbaan profijt heeft van een traject met Ingrid.

— PhD candidate

Doel van het traject was bevorderen herstel na mijn uitval/ burnout en inzicht verwerven in de ontstane situatie.
Ik heb meer inzicht in welke werkzaamheden wel en niet goed bij mij passen, en in hoe ik een betere balans in mijn leven kan bewaren. Ik werk ook weer meer uren per week.
Voor mij een prettige en veilige omgeving.
Ingrid luistert goed, past haar begeleiding aan als dat nodig is, en helpt je goed om de knelpunten te identificeren en beter te doorgronden.

— Universitair Bèta Docent

Door coaching wilde ik me beter op mijn gemak leren voelen in mijn werk en achterhalen waar mijn kwaliteiten liggen. De ervaring met Ingrid was zeer positief. Ik heb wel eens gezegd dat dit de beste psycholoog/therapeut is die ik ooit heb gehad en dat was niet persé wat ik had verwacht.
Ik zit beter in mijn vel, kan mijn werk beter van me afzetten en heb een goed beeld waar mijn sterke punten liggen. Ik had het idee dat ik gehoord werd en dat ik oprecht geholpen werd. En Ingrid was in staat door te dringen tot een aantal punten die eerdere hulpverleners nooit echt aanstipten.

— Consultant learning en development

Dit traject was bedoeld om me een steuntje in de rug te geven bij het re-integreren op werk na mijn overspannenheid. We hebben gekeken naar hoe ik het beste om kan gaan met mijn spanningen op werk en mezelf assertiever opstellen tegenover mijn werkgever, collega’s en studenten.
Het resultaat is dat ik mijn werkdag beter kan indelen en de taken beter naast me neer leggen. Ik lig er niet meer overmatig over te piekeren. Mijn focus is verbeterd en ik heb tijdens dit traject samen met Ingrid mijn sterke kanten kunnen aankaarten en analyseren. Deze nieuwe blik over mezelf heeft me erg goed gedaan en mijn zelfvertrouwen een hele boost gegeven.
Ik heb veel gehad aan de begeleiding, niet alleen op het gebied van mijn loopbaan, maar ook op persoonlijk vlak. Het heeft mij de richtlijnen gegeven, die ik nodig had om mijn werk weer te hervatten met aanzienlijk minder stres. Verder heb ik bepaalde eigenschappen van mezelf in een heel ander daglicht kunnen zetten.

— Onderzoeker / PhD Researcher

I was quite happy with Ingrid’s coaching style. She was both flexible and reliable, and I found it quite easy to communicate with her. From the first session she showed great professionalism and expertise in guiding people within the labor market. I was glad that she understood the worries/obstacles that someone might go through when moving from academia to industry. I would (and have) recommended her coaching to others, because above all else she helped me see my potential – our discussions and follow up assignments help me identify the relevant skills that I obtained during my PhD, which are transferrable to a new job setting.

— PhD Candidate

Mijn doel was inzicht krijgen in mogelijke opties na afronding van mijn PhD buiten de wetenschap. Vertrouwen opbouwen om keuze te maken die bij mij past en die meer werkplezier geeft. Doel: Perspectief en verkenning van opties na succesvolle afronding PhD. Ik heb door de loopbaancoaching-sessies veel geleerd over wat mij drijft, wat bij mij past en wat ik belangrijk vind in mijn werk. Op deze manier heb ik goed inzicht gekregen in waar ik naar moet zoeken in een volgende baan. Met deze kennis en inzichten kan ik goed vacatureteksten toetsen of dit bij me past ja of nee. Daarnaast was het erg nuttig om van de loopbaancoach te horen hoe het werkt op de non-academische arbeidsmarkt, welke vaardigheden ik het beste kan benadrukken, hoe ik mijn CV moet maken en hoe ik de vaardigheden van het promotietraject het beste kan vertalen naar een niet-academische wereld. Ik heb inmiddels een eerste sollicitatiegesprek gehad. Ik voelde me erg op mijn gemak. Ingrid begrijpt de context van de universiteit goed maar had ook goed zicht op de niet-wetenschappelijke arbeidsmarkt. Ze heeft me erg goed geholpen en heeft me ook vaak verwezen naar relevante onderzoeken of bronnen om zelf nog verder te lezen.

— Promovendus