Welke wensen wil jij in je we en leven realiseren?
Weet je dat door jezelf heldere doelen te stellen, je de kans vergroot dat je deze haalt?
Hoe stel je eigenlijk op een goede manier doelen?

5 praktische tips:

  1. Begin met wat je wilt realiseren. Vul deze zin aan: ‘Ik wil van … naar ….. ‘ Bijvoorbeeld: ‘Ik wil van enthousiasmeren naar duidelijker sturen en aanspreken van teamleden’ of ‘Ik wil naast werk meer kwaliteit in mijn leven’.
  2. Beperk je doelen. Kies er maximaal 3, daarboven verlies je focus.
  3. Bepaal de bouwstenen. Om bijvoorbeeld duidelijker te sturen en aan te spreken ga je: ‘Feedback geven tijdens bila’s’, ‘Prestatiedoelen stellen bij teamleden’ en ‘De status van de prestatiedoelen evalueren en bijsturen’. Om naast je werk meer kwaliteit in je leven te realiseren ga je: ‘Vaker afspreken met vrienden en familie’ en ‘Starten met tuinieren’.
  4. Maak de bouwstenen concreet. Bijvoorbeeld ‘In elke bila ga ik 1 x feedback geven.’ en ‘Met elk teamlid spreek ik per maand 2 prestatiedoelen af.’ en ‘Elke maand evalueer ik met elk teamlid de prestatiedoelen.’
  5. Bepaal je aanpak. Om bijvoorbeeld 1 x per bila feedback te geven moet je weten hoe een teamlid in de praktijk presteert. Daarnaast train je jezelf in verschillende feedback methoden door bijvoorbeeld de workshop coachingsvaardigheden voor leiders te volgen. Je leert daar o.a. hoe je op een motiverende manier feedback kunt geven.

Je kunt deze methode ook gebruiken voor je team-, afdelings- en persoonlijke doelen.
Heel veel succes!

In mijn praktijk hielp ik al honderden professionals succesvoller én gelukkiger in hun werk en leven te worden. Als je wilt weten wat ik voor jou kan betekenen bel 06-25180913 of mail, je bent welkom voor een individueel traject of training!

Artikel kopiëren of onderdelen gebruiken? Dan graag met bronvermelding, dankjewel!

Share