Zorg dat je gezien wordt!

Collega’s en vrienden zien je talent, nu je baas nog.

Gelukkig worden inhoudelijke kennis en vakmanschap volop gewaardeerd in organisaties. In de praktijk blijkt echter dat alleen inhoudelijke kennis niet genoeg is om carrière te maken. Het is net zo belangrijk om zichtbaar te zijn. Soms staan inhoudelijke experts niet graag in the spotlight. Wat doe je dan?

5 tips om jezelf te laten zien:
1. Overwin je schroom
Voor je carrière de meest duurzame en de meest uitdagende weg. Er zijn manieren om je schroom te overwinnen. Een goede voorbereiding, veel oefenen en feedback vragen bijvoorbeeld. Soms is spanning die gepaard gaat met zichtbaarheid echter gekoppeld aan oude ervaringen. Deze spanning is dan ook niet meer reëel maar je hebt er wel last van. In dat geval kun je er ‘gewoon doorheen gaan’. Meestal zul je voelen dat het gevoel na een paar keer oefenen afneemt. Het kan ook helpen te analyseren en het gevoel met oefeningen te verminderen.
2. Werk samen
Deel mee in het succes. Heb jij je voelsprieten uitstaan in de organisatie? Weet jij welke interessante opdrachten er aan komen? Zorg dat je erbij bent als een interessant project start!
3. Schrijf
Zichtbaarheid kent vele vormen. Er zijn meerdere manieren om jezelf te laten zien. Wellicht ben je een betere schrijver dan spreker? Heb je wel eens aan publiceren gedacht?
4. Ontwikkel je eigen stijl
Wanneer voel jij je comfortabel als je in de aandacht staat? Denk ook aan situaties buiten je werk. Dit kun je toepassen in je werk.
5. Accepteer jezelf
Carrière maken kun je ook op jouw manier en in jouw tempo doen. Neem de tijd om te onderzoeken waar jij je goed bij voelt. 

Zelf zichtbaarder worden of wil je meer weten over de aanpak van de Groeizaak? Neem hier contact op!

Artikel kopiëren of onderdelen gebruiken? Dan graag met bronvermelding.

 

 

Share