Wist je als kind al wat je later wilde worden? Behoor jij misschien tot de groep mensen die precies weet wat ze wil? En dat vervolgens ‘gewoon’ succesvol doet? Dat is super, jij behoort tot die 20% voor wie dit is weggelegd.
Voor het grootste deel van de mensen is dit echter niet vanzelfsprekend. 80% van de mensen weet namelijk niet goed wat ze echt wil. Ze hebben geen scherp idee wat hun passie, missie, verlangen of doel is. Grote kans dat dit bekend klinkt als jij nu deze blog leest!
Hoe stel je zelf dan doelen in je werk? Hoe creëer je dan perspectief voor jezelf op een praktische manier?

5 stappen doelen te realiseren:
1. Stel voor jezelf 3 tot 5 (werk) richtingen die je interessant, leuk of spannend vindt, vast.
2. Bedenk wat belangrijke criteria voor je zijn. Bij een baan kunnen dit bijvoorbeeld reisafstand, inkomen en persoonlijke ontwikkeling zijn. In je werk kunnen dit bijvoorbeeld kennis, werkdruk en doorgroei-kansen zijn.
3. Bespreek je antwoorden met iemand en bepaal waar je de meeste energie van krijgt.
4. Ga in je netwerk op onderzoek uit naar de richting waar je de meeste energie van krijgt.
5. Heb je een leuke, interessante of spannende richting gevonden? Kijk of je (werk)ervaring kunt opdoen via een tijdelijke of parttime baan, een project of bied vrijwillig je diensten aan. Grote kans dat je zo een nieuwe kansen en perspectief creëert!

Werkt dit allemaal niet? Stop dan met zoeken en ga gewoon aan de slag onder het motto: “Don’t follow your passion, your passion follows you!’. So wie so een aanrader voor de 80% onder ons, zonder een duidelijke passie :-)!

Share