Als coach krijg ik geregeld de vraag, “Hoe kan ik anders met spanning omgaan?” “Ik wil meer zelfvertrouwen, minder piekeren en beter slapen.” Je bent ambitieus en vraagt veel van jezelf. Legt de lat hoog, maakt lange dagen en hebt weinig reflectiemomenten. Je raakt in een overdrive en voelt je hyper. Je wordt minder effectief, bent strenger dan je wilt en zet je collega’s of thuis je partner onder druk.

3 tips om spanning te managen:

  1. Kies bewust de momenten dat je écht wilt performen. Gebruik spanning zoals het bedoeld is. Spanning is in essentie positieve energie. Het maakt je scherp en zorgt voor focus.
  2. Acteer op stress signalen. Een korte periode van spanning is oké. Langdurige spanning kan leiden tot stress. Luister naar de signalen van je lichaam. Ben je s’avonds nog steeds hyper? In het weekend doodmoe? Eet je de spanning weg? Ga in gesprek met je leidinggevende over je werkdruk of klachten. Kom je er niet uit zoek een goede coach.
  3. Zorg dat je fysiek fit bent. Sport en mediteer. Spanning is energie die moet je afvoeren voordat het omslaat in stress.

Met deze tips leg je een basis om spanning beter te managen. Wil je jouw stressbestendigheid verder vergroten? Meld je dan direct aan voor de training Persoonlijk Leiderschap !

Heb je vragen of wil je jouw competenties verder ontwikkelen? Mail info@degroeizaak.nl of bel 06-25180913 Ik help je graag!

Share