Gebruik je unieke kwaliteiten!

Voel jij het ook borrelen?
De arbeidsmarkt trekt eindelijk weer aan. Dit is dan ook het moment om op zoek te gaan naar een nieuwe baan of opdracht!
Oriënteer je je al op een nieuwe baan en ben je druk aan het solliciteren?
Heb je je voorgenomen dit jaar eindelijk door te groeien naar die volgende functie?
Of wil je eerst in kaart brengen wat je kansen op de arbeidsmarkt zijn voordat je een stap gaat zetten?
Hoe dan ook, zorg dat je excelleert in waar je goed in bent. Blijf dus ‘dicht bij wie je bent’ en gebruik jouw unieke kwaliteiten! Alleen met jouw unieke kwaliteiten kun jij je echt onderscheiden!
Lees hieronder hoe je dit kunt aanpakken.

1. Creëer je persoonlijke profiel.
Het start met zelfkennis, weten waar jij goed in bent en welke kwaliteiten jou uniek maken. Je persoonlijke profiel wordt gevormd door je denkniveau, specifieke kennis, werkervaring en soft-skills. Zet je profiel om naar een aansprekende tekst en C.V. of direct naar LinkedIn. Zet in het laatste geval de LinkedIn updates uit om te voorkomen dat je hele netwerk met je meekijkt in deze fase. Als je het lastig vindt jezelf en je kwaliteiten te omschrijven vraag dan of iemand die jou goed kent met je meeleest, meedenkt of om feedback.
2. Onderzoek wat andere mensen met dit profiel doen.
Zoek vergelijkbare profielen in je netwerk op bijvoorbeeld LinkedIn en bekijk wat andere mensen met dit profiel doen. Inventariseer de interessante profielen.
3. Netwerk.
Maak contact met mensen uit je netwerk. Je kunt mensen die je kent, vragen om je bijvoorbeeld binnen LinkedIn te introduceren of zelf initiatief nemen. Vooral de contacten die je nog niet kende zijn interessant. Soms leiden deze netwerkcontacten al direct tot  je eerste (informele) sollicitatie(s).
4. Breng de gap in kaart.
Soms past jouw profiel al direct op de vraag van werkgevers. Dat is mooi natuurlijk. Vaak moet je nog iets bijschaven. Breng dan in kaart wat jouw profiel mogelijk nog ‘te kort’ komt ten opzichte van de ideale kandidaat.
5. Werk de gap weg.
Werk de gap weg met relevante kennis, ervaring of training. Een werkgever zoekt geen 100% match. Laat zien dat je ambitieus bent en maak in je profiel duidelijk welke gap jij weg aan het werken bent!

Succes!!

Meer weten? Neem hier contact op!

Artikel kopiëren of onderdelen gebruiken? Dan graag met bronvermelding, dankjewel!

Share